Blog - Latest News
Review Mpodia

“De twaalf liedjes of Song Of Songs brengen ons een aangename mengeling van Folkpop en singer/songwriting waarbij het geheel uitermate toegankelijk is.”

Met een afgeronde studie aan het ARTEZ conservatorium als achtergrond besloot Willemijn van Helden het avontuur aan te gaan onder de naam Willow Mae. Samen met haar broer Jan schreef ze de muziek voor dit album dat eigenlijk al in 2015 al tot stand kwam. Vanwege allerlei beslommeringen duurder het dus tot 2019 voordat Song Of Songs daadwerkelijk werd uitgebracht, mede door de hulp van een crowdfundingactie.

Aangenaam lichtvoetig
De titelsong is de opener; lichtvoetig, soms wat krachtiger door de aanwezigheid van de blazers met het stemgeluid van Willemijn als de constante factor. Vervolgens is daar het wat meer “groovy”-klinkende ‘Dancer’, waar nog maar eens duidelijk wordt wat voor een bereik Willemijn met haar stem heeft. Wederom de blazers maar ook de gitaarriffs zorgen voor het wat meer swingende tempo. Maar ze weet voldoende variatie in de songs aan te brengen want een nummer als ‘Serenade’ is weer veel meer ingetogen en heeft zelfs een wat “jazzy” karakter. Zo zijn er wel meer rustigere nummers op dit debuutalbum terug te vinden. ‘Apples From Tirza’, ‘You Are’ en ‘Happy Chromosomes’ vormen een rustig middendeel waarbij Willow Mae ook een aardig vleugje soul weet toe te voegen.

De liefde
De basis voor de verhaallijnen van de liedjes komen overigens uit het verleden van Willemijn. “Van jongs af aan ben ik geïntrigeerd geweest door de liefde. Ik ging op zoek naar veiligheid en verbondenheid en schreef daar verhalen over, net zoals ik vroeg als klein meisje deed. Deze verhalen vormen samen mijn debuutalbum ‘Song Of Songs’”. ‘Open’ is misschien wel het meest “verhalende” nummer terwijl de eerder uitgebrachte single ‘Spring Dew In Fall’ één van de sterkste tracks is, samen met het akoestische en helemaal “stripped down” ‘Mango’’.

Eindoordeel
Soms lijkt het zo makkelijk; een album uitbrengen. Niets is minder waar en daar kan Willow Mae ons alles over vertellen. De twaalf liedjes of Song Of Songs brengen ons een aangename mengeling van Folkpop en singer/songwriting waarbij het geheel uitermate toegankelijk is. Laten we hopen dat we niet weer zo lang op een nieuw album hoeven wachten. Veel luisterplezier.

7,5

Corné van Groenendaal

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.